news

49 buitenlandse bedrijven investeren in Haagse regio in 2016

Den Haag – Het afgelopen jaar hebben 49 buitenlandse bedrijven in Den Haag geïnvesteerd door een vestiging te openen of bestaande activiteiten uit te breiden. Samen zorgen deze nieuwe investeringen op termijn voor 588 extra banen.

Invest in The Hague

Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens): “Den Haag, internationale stad van vrede en recht, is aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven en organisaties. De aanwezigheid van innovatieve bedrijven en de grote internationale gemeenschap zijn van groot belang voor de stad. Investeringen door buitenlandse bedrijven zorgen voor extra banen. Meer bedrijven, meer banen, zo simpel is het. Den Haag heeft als stad investeerders echt iets te bieden.”

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs): “De stad heeft een uitstekende infrastructuur en biedt toegang tot hoogopgeleid talent. Overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen werken hier nauw samen aan een innovatief economisch klimaat. Dat maakt ons aantrekkelijk voor investeringen van buitenlandse bedrijven in belangrijke sectoren zoals Security of IT. En ook dat zorgt ervoor dat er perspectief is op meer economische groei en meer werk.”

Toename investeringen vanuit Amerika
In 2016 was er een toename in het aantal investeringen uit Noord-Amerika. Waren dit in 2015 nog 4 bedrijven, in 2016 zijn dit er 10. De gemeente heeft samen met haar acquisitiepartners de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) en InnovationQuarter de afgelopen twee jaar extra geïnvesteerd in nieuwe netwerken in Noord-Amerika en dit betaalt zich nu terug. Het gaat vooral om investeringen in security, ICT en zakelijke dienstverlening. China is het vijfde jaar op rij de grootste investeerder in de Haagse regio. In het totaal kwamen er 16 investeringen uit China.

Den Haag, internationale stad van Vrede & Recht & Veiligheid
Den Haag is dé plek voor bedrijven en startups en bedrijven die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. In Den Haag profiteren deze bedrijven optimaal van elkaars kennis en netwerk. In 2016 kwamen onder andere de technologie startup Red Tulip Systems – dat oplossing biedt voor veilige communicatie en identiteitsbeheer – en social enterprise Samasource – die als doel heeft mensen uit de armoede te halen door ze aan te sluiten op waardig digitaal werk – met grote ambities naar Den Haag.

Samasource workers

Samasource delivery center

Samenwerking regio Den Haag
Het aantrekken van buitenlandse investeringen is van groot belang voor Nederland en de gemeente Den Haag. Het draagt bij aan de economische groei en creeërt werkgelegenheid. Het voltooien van de 49 investeringsprojecten is een gezamenlijke inspanning van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), WFIA en InnovationQuarter. De laatste twee ondersteunen als ‘Invest in Holland’ partners samen de gemeente met het internationaal profileren van de regio als economisch aantrekkelijke vestigingslocatie.

Bovendien 1100 extra werknemers voor de stad
Het omvangrijkste project in 2016 is – naast bovengenoemde investeringen – de verhuizing van het internationale beursgenoteerde ingenieursbureau Jacobs naar Den Haag. Jacobs opende begin 2017 de deuren van het nieuwe kantoor. Dit betekent dat er 1100 extra arbeidsplaatsen naar de stad zijn gekomen.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

Renée Hammersley
Marketing & Communicatie adviseur
+31 6 24 75 66 56
r.hammersley@westholland.nl
Twitter: @WestHolland

Over InnovationQuarter
InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter financiert vernieuwende en snelgroeiende bedrijven, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in Zuid-Holland en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter de provincie Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot een van de meest innovatieve regio’s van Europa.

Over Invest in Holland
Sinds 2015 maken InnovationQuarter en de WFIA onderdeel uit van ‘Invest in Holland’, het acquisitieplatform van de rijksoverheid. Invest in Holland is een samenwerkingsverband tussen de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het agentschap van het Ministerie van Economische Zaken en alle regionale acquisitiepartijen. Zij hebben als belangrijk uitgangspunt: Het positioneren/vermarkten van het Nederlandse vestigingsklimaat en het begeleiden van buitenlandse investeerders is een gezamenlijke taak en verantwoordelijkheid van alle partijen, waarbij iedere partij een eigen rol heeft. Voor meer informatie, zie www.investinholland.com.

Gerelateerd nieuws: Persbericht Invest in Holland 2016: Sterke banengroei dankzij buitenlandse investeringen

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com