news

Marleen Zuijderhoudt neemt afscheid van WFIA

ALGEMEEN DAGBLAD – Klein maar fijn was Marleens farewell reception gisteravond in Bar Mondano in het World Trade Center The Hague. Waar ook de stadspenning werd uitgereikt.

De complimenten van Joop van Oosten, voorzitter van de raad van toezicht bij het WFIA, aan het adres van Marleen Zuijderhoudt zijn bondig. Maar daarom niet minder welgemeend. “Als directeur begeleidde je jaarlijks ruim 40 buitenlandse bedrijven naar de Haagse regio. Vaak drie per maand.” Ook duidt hij haar stijl van leidinggeven. “Die is heel duidelijk, maar ook heel charmant.

afscheid-marleen-2

De executive director moet er licht van blozen. Maar dan heeft loco- burgemeester én wethouder Karsten Klein ook nog wat voor de afscheidnemer in petto. Een mooie speech van een stapeltje A4’tjes en – zo mogelijk nog belangrijker – de stadspenning van de gemeente Den Haag. Voor en na het eerbetoon komen de relaties langs om Zuijderhoudt de hand te schudden of op de rode konen te kussen. De voormalige Delftse burgemeester Bas Verkerk, tegenwoordig waarnemend burgervader van De Bilt, en burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar. De Rijswijkse wethouder Marloes Borsboom is er want het WFIA heeft ook voor die gemeente haar best gedaan.

Vandaar vast ook de komst van mr. Willem Aantjes, de voorzitter van Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR), geflankeerd door secretaris Paul Schepman.

De meeste buitenlandse bedrijven die, mede door bemiddeling van het WFIA – onder leiding van Zuijderhoudt – naar hier kwamen, zijn actief binnen de ict-branche. Den Haag en regiogemeenten bieden volop kansen voor de groeiende ict-sector. Zulke bedrijven profiteren optimaal van elkaars kennis en netwerk.

Daarnaast zijn de goede infrastructuur en connectiviteit van een stad als Den Haag, alsmede de toegang tot talent redenen om voor deze regio te kiezen. China is de grootste investeerder in deze regio, weet ook Kurt Wu, van GIA Trade and Exhibition Centre.

De opvolging van burgemeester Jozias van Aartsen loopt als een rode draad door de borrelpraat. ,”Hij en niemand anders heeft Den Haag als de stad van vrede en recht op de kaart gezet“, zegt mr. Rob Perik, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Den Haag.

Daarom is er een burgemeester nodig die dat kan en zal voortzetten. En daarbij ook ondernemend zal zijn. Affiniteit moet hebben met onderwerpen als The Hague Security Delta. Onze stad is heel anders dan Amsterdam en Rotterdam; wij zijn ook de spil in het netwerk van kenniscentra als Leiden en Delft en veel internationaal opererende bedrijven”, aldus Perik.

Bron: Algemeen Dagblad
afscheid-marleen

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com