news

(NL) WFIA en Ministerie van EZ bezoeken Datacenter Group Delft

‘Hoe is het eigenlijk gesteld met de digitale infrastructuur van Den Haag en omstreken?’ Deze vraag deed WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) besluiten om The Datacenter Group in Delft te bezoeken. De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Innovation Quarter (IQ) sloten zich tevens aan bij het bezoek.

Datacenter group

Digitale infrastructuur
Peter Scheffers van WFIA legt de reden aan het Delftse datacenter uit: “Bijna alle ogen zijn gericht op Amsterdam. In alle rapporten wordt vaak Amsterdam genoemd als interessante vestigingslocatie voor IT-bedrijven. Ik ben van menig dat ook West Holland veel te bieden heeft voor buitenlandse bedrijven. Dit blijkt ook uit het groeiend aantal nieuwe internationale bedrijven dat wij assisteren in West Holland”.

Zijn opmerking over Amsterdam komt niet uit de lucht vallen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) al jaren ‘s werelds grootste internet exchange is. Dit zorgt ervoor dat datacenters in de regio Amsterdam als paddenstoelen uit de grond schieten. “Amsterdam raakt verzadigd en dat biedt kansen voor andere steden. In Den Haag is bijvoorbeeld het snel groeiende NL-IX gevestigd, nu al de op vijf na grootste internet exchange in Europa. In onze regio huizen tal van datacenters en IT service providers die allen bijdragen aan het ecosysteem van West Holland.” aldus Scheffers.

Sterke digitale economische groei
NFIA, WFIA en IQ maken onderdeel uit van “Invest in Holland”, een platform opgezet door het Ministerie van Economische Zaken met als doel het stimuleren van de Nederlandse economie, door het begeleiden van buitenlandse partijen in de opstartfase. Bedrijven als Uber, Huawei en Google zijn op deze manier ook in Nederland gevestigd. “Het bezoek aan The Datacenter Group laat zien waarom Delft een uitstekende regio is voor buitenlandse bedrijven om hier te ondernemen. Het is onze taak om de overheid te informeren over de lokale markt en kunnen internationale bedrijven fundamenteel onderbouwen waarom ze hier moeten vestigen.” zegt Scheffers tot slot.

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com