news

Nederland tweede in Digital Economy and Society Index

Nederland is in de Digital Economy and Society Index van de Europese Unie gestegen naar de tweede plek. In 2015 kwam Nederland uit op de vierde plaats. Het gaat om een ranglijst waarin de 28 EU-lidstaten beoordeeld worden op connectiviteit, beroepsbevolking, internetgebruik, integratie van digitale technologie en digitalisering in de publieke sector.

De eerste plek in de Digital Economy and Society Index wordt ingenomen door Denemarken, Zweden eindigt als derde. Volgens de onderzoekers is Nederland de snelste groeier in de kopgroep. Andere snelle groeiers zijn Duitsland (negende plek in eindlijst), Estland (zestiende in eindlijst), Malta (elfde in eindlijst) en Oostenrijk (twaalfde in eindlijst).

Opvallende achterblijver is Frankrijk (zestiende in eindlijst). Dat land blijft volgens de kwadranten voor groeiontwikkelingen vooral achter in de adoptie van internet in het dagelijks gebruik van burgers. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als nieuwsgaring, sollicitaties, en online cursussen.

Roemenië is na Bulgarije, Estland en Italie, hekkensluiter. Maar de onderzoekers stellen dat die landen wel inlopen op de lijstaanvoerders.

Bron: Computable

 

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com