news

(NL) Steenworp zorgt voor succesvolle (her)vestiging van 77 bedrijven

PERSBERICHT Den Haag, 17 maart 2016 – Wild Life Justice, Smidswater, Tosti van Josti, De Haagse Stadszagerij en Garagepark Den Haag. Het zijn vijf van 77 bedrijven die in 2015 met steun van Steenworp (her)huisvesting vonden in de regio Haaglanden. Ze hebben samen ruim 500 werknemers in dienst. Ten opzichte van 2014 is sprake van een toename met 11 bedrijven, zo meldt het Steenworp Jaaroverzicht 2015.

Steenworp tosti van josti

Steenworp biedt onafhankelijk advies aan starters, gevestigde bedrijven en non-profitorganisaties. Doel is hun zoektocht naar bedrijfsruimte te laten eindigen in Haaglanden en zo bij te dragen aan behoud en versterking van de werkgelegenheid.

Daling aanbod bedrijfsruimte
Tegelijk met het jaaroverzicht brengt Steenworp een gedetailleerd rapport uit (Monitor Bedrijfsonroerend Goed (BOG) 2015) met een overzicht van de ontwikkelingen op de markt voor kantoren, bedrijfsruimten en winkelpanden.

Het aanbod aan leegstaande bedrijfsruimte in Haaglanden daalde in 2015 van 505.000 m² naar 419.500 m². Dit staat gelijk aan een afname met 17%. In de periode 2009-2014 groeide het aanbod jaarlijks juist fors.

Het aanbod van kantoorruimte in Haaglanden daalde van 1.284.000 m² naar 1.202.500 m². Een afname met 6.4%. Ondanks deze trendbreuk is nog altijd sprake van een groot overaanbod.

De afname van het aanbod komt mede door het groeiend aantal transformaties en soms sloop van incourante kantoren/bedrijfspanden. Gebouwen op daarvoor in aanmerking komende locaties worden omgezet in studentenhuisvesting, hotels en appartementen. Verschillende nieuwe transformaties zijn in ontwikkeling.

Alle gegevens en analyses in de BOG-monitor zijn gebaseerd op het Bedrijfspanden Informatie Systeem (BIS). In deze database verzamelt Steenworp nagenoeg al het beschikbare bedrijfsonroerend in Haaglanden. Vierhonderd makelaars en andere vastgoedaanbieders leveren actuele gegevens waarmee de database up-to-date blijft.

Steenworp Vestigingsadviseurs werkt voor de hele regio Haaglanden. De Haagse wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie): “We zien dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die de regio Haaglanden biedt. Investeren in het ondernemersklimaat blijft noodzakelijk om de kansen die er zijn ook te verzilveren. Steenworp Vestigingsadviseurs is daarbij een belangrijke partner ook in 2016 zullen opnieuw veel starters en gevestigde ondernemers de deur openen van hun nieuwe bedrijfspand.”

Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden werkt voor de gemeente: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com