news

Finish Volvo Ocean Race in Den Haag

De finish van de editie 2017-2018 van de Volvo Ocean Race, de zwaarste oceaanzeilrace ter wereld, zal in Den Haag / Scheveningen plaats vinden. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Er wordt al gesproken van de Champs Elysees van het oceaanzeilen.

In de editie van 2015-2015 was Den Haag de voorlaatste stop op weg naar de finish. Deze stop was ingelast vanwege de grote Nederlandse inbreng in de Race. Deze bestond naast Operations Officer Tom Touber ook uit Team Brunel dat met schipper Bouwe Bekking als tweede in de race eindigde.De tweedaagse stop in de haven van Scheveningen was een groot succes. Er kwamen 150.000 bezoekers op af en er werden prima zaken gedaan door lokale en internationale ondernemers.

Volvo DH

Racedirecteur Tom Touber.”Na het succes van de Haagse pitstop in 2015 hadden we gehoopt de Volvo Ocean Race opnieuw naar Nederland te kunnen halen. Maar dat Den Haag in de volgende editie al de officiële finishplaats wordt, had niemand durven dromen.”

In juni 2015 organiseerde Den Haag een groot evenement rondom de oceaanzeilrace. Volgens Touber is het uniek dat de Zweedse sponsor de plaats van de ontknoping uitbesteedt aan een ander land. Volgens ingewijden is de komst van de race naar Den Haag grotendeels de verdienste van de vertrekkende Volvo Ocean Race COO. Deze houdt zich nu bezig met het opzetten van een Nederlandse campagne. Touber: “Die Oranje-boot gaat er komen.”

“De positieve ambiance in Den Haag heeft grote indruk gemaakt bij de organisatie”, aldus Touber. “Er was misschien vijf procent kans dat de Zweden het eindstation uit handen zouden geven. Die kleine kans heeft Den Haag gepakt.”

Volvo DH 2

De komende editie van de Volvo Ocean Race gaat in het najaar van 2017 van start in het Spaanse Alicante. Er zijn zes andere steden op de route vastgesteld: Kaapstad, Auckland, Newport, Lissabon, Cardiff en Gothenburg. De finish in den Haag vindt plaats in juni 2018.

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com