news

(Dutch) Amazon Web Services viert tiende verjaardag

Amazon Web Services (AWS), het cloudonderdeel van internetwinkelgigant Amazon, viert in 2016 zijn tiende verjaardag. Nederlandse klanten waren onder de eerste gebruikers van de clouddienst, toen AWS in 2006 begon. Vorig jaar besloot AWS een kantoor in Den Haag te openen met als doel Nederlandse bedrijven de cloud in te helpen.

Op de ict-vakbeurs CeBIT in Hannover is AWS deze week aanwezig met een opvallende en toepasselijke buitenstand in de vorm van een wolk. Het bedrijf zag in de afgelopen tien jaar in de Europese Unie een versnelling bij bedrijven om clouddiensten in gebruik te nemen.

AWS heeft inmiddels een netwerk van lokale teams opgebouwd die klanten kunnen helpen de overgang naar de cloud te maken. Daarnaast biedt AWS Nederlandse startups toegang tot het zogeheten Activate-programma, dat voordelen biedt als gratis trainingen en een krediet tot honderdduizend dollar om de AWS-cloud te gebruiken.

Amazon
Klanten
Naast startende bedrijven als WeTransfer, 3DHubs en Human.co heeft ASW het afgelopen decennium ook grote klanten binnengehaald, als Unilever, Shell, Philips, Randstad, Wehkamp, Endemol, Talpa, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Essent. Wereldwijd boekte de cloudaanbieder in het afgelopen vierde kwartaal een winst van 2,4 miljard dollar (een groei van 69,5 procent), met een operationele marge van 28,5%. AWS zegt momenteel meer dan een miljoen actieve klanten over de hele wereld te bedienen. Overigens viert Amazon.com dit jaar zijn twintigste verjaardag; het moederbedrijf opende in juni 1996 zijn deuren op het web.

Bron: computable

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com