news

(Dutch) Den Haag winnaar Steden van de Toekomst onderzoek

In een onderzoek van de Financial Times is Den Haag als beste middelgrote Europese stad uit de bus gekomen als het gaat om connectiviteit. Daarnaast staat Den Haag in de Top 10 beste Europese steden als het gaat om het algemene ondernemersklimaat. In maart 2016 worden in Cannes de prijzen uitgereikt en zal Den Haag zich officieel met trots een stad kunnen noemen die klaar is voor de toekomst.

Skyline Den Haag FDI

De afdeling fDi (Foreign Direct Investment/ Directe Buitenlandse Investeringen) van de Financial Times heeft met behulp van data-onderzoek Europese steden gerangschikt op hun ondernemersklimaat. Hiervoor is data met betrekking tot arbeidsomstandigheden en voorwaarden voor ondernemers van 481 locaties (steden en regio’s en stadsregio’s) verzameld. Vervolgens zijn deze gegevens gerangschikt en gemeten in vijf verschillende categorieën, te weten: i) Economisch potentieel ii) Human Capital en Lifestyle, iii) Kosteneffectiviteit iv) Connectiviteit en v) Ondernemersgezindheid.

De uitkomst hiervan is gepubliceerd in de “fDi European Cities and Regions of the Future 2016/17”. Den Haag staat op basis van dit onderzoek op de eerste plaats  op het gebied van connectiviteit  in de categorie middelgrote steden. Ook staat Den Haag in de Top-10 wanneer naar alle categorieën wordt gekeken. In de categorie Connectiviteit is onder andere gekeken naar digitale connectiviteit zoals de upload- en download snelheid. Ook fysieke connectiviteit is een belangrijke graadmeter, zoals het aantal vliegvelden en havens in de buurt van de stad.

Wethouder Karsten Klein (Economie): “ Den Haag is met trots winnaar in de categorie Connectiviteit van de fDi-shorlist Cities of the Future. In onze internationale stad van vrede en recht werken dagelijks tienduizenden mensen om mondiale vraagstukken aan te pakken. Den Haag telt velen internationale bedrijven en organisaties en een groeiend aantal innovatieve start-ups. Een uitstekende infrastructuur en connectiviteit is hierbij noodzakelijk. De erkenning van fDi moedigt ons aan om nog meer te investeren in een gunstig ondernemersklimaat.”

Meer informatie is te vinden op de website van fDi: www.fdiintelligence.com

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com