news

Talent en werkgevers verbreden groei potentie tijdens ICP

14 oktober 2015, Den Haag – Op 10 november aanstaande vindt in het WTC The Hague het Internationaal City Podium plaats. Tijdens dit interactieve event, waar maximaal 400 personen aan deel kunnen nemen, worden op verrassende wijze nieuwe bruggen geslagen tussen (internationaal) talent en werkgevers. Daar kunnen beiden hun groeiperspectief verbreden. Uit het onderzoek van ICP blijkt dat talent en werkgevers elkaar onvoldoende weten te vinden. De werkgever zet nog steeds de geijkte wervingsinstrumenten in, die teveel naar het verleden kijken terwijl het beter is om te kijken waar de potentie in de toekomst ligt.  Door een beperkte kennis van de lokale arbeidsmarkt solliciteert (internationaal) talent massaal en tevergeefs bij de bekende multinationals, terwijl snelgroeiende, maar relatief onbekende mid cappers en innovatieve start ups zitten te springen om hoogopgeleid talent zodat zij hun groei ambities kunnen realiseren. In lijn met de manier waarop het ICP werkt, komt het ook nu met een oplossing; talent en werkgevers kunnen daardoor daadwerkelijk een connectie met elkaar aangaan. Naast het organiseren van bijeenkomsten als het International City Podium en de Captains’ Conference, waar talent en werkgevers elkaar de hand kunnen schudden, ontwikkelt het ook een online oplossing;  het Access to Talent Platform dat op basis van Passion, Purpose, Potential verbinding maakt tussen talent en werkgever.  Daarmee ontstaan permanente talentenpools van ‘gelijkgestemde’ talenten en werkgevers. Tijdens het International City Podium,  op 10 november a.s., waar Rens de Jong met Buzzmaster zorgt voor de meest mogelijke interactie, kunnen talenten en werkgevers ‘live’ ervaren hoe het Access to Talent Platform werkt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op internationalcitypodium.nl

Locatie
WTC The Hague, Pr. Margrietplantsoen 25, 2595 AM Den Haag

Tijd
17.30 uur – 20.30 uur

Voertaal
Engels

Over International Community Platform
International Community Platform (ICP) is een werkgeversplatform met de missie het woon- en werkklimaat voor internationale werknemers en gezinnen in Den Haag en omstreken te optimaliseren en daarmee, het vestigingsklimaat voor de werkgevers zelf. De stichting telt zo’n 25 leden waaronder Shell, CB&I, AEGON, NATO, EPO, Europol, ESA/ESTEC en meer. Zij hebben allen een aanzienlijk aantal internationale (kennis)werkers in dienst. Imre Csoti, Vice President CB&I is voorzitter van de stichting. Voor meer informatie, zie: www.ICPlatform.nl. Het ICP werkt nauw samen met partijen als het Westholland Foreign Investment Agency. Samen organiseren zij ook de viering van 15 jaar WFIA, donderdag 3 sept as.

Den Haag internationale zakenstad
Den Haag is op weg om een van de snelst groeiende internationale zakensteden van Europa te worden. Den Haag staat voornamelijk bekend als de internationale stad van Vrede en Recht, maar het is ook dé zakenstad voor internationale bedrijven op het gebied van Telecom & ICT-Tech, Veiligheid, Financiën en Energie. Een voorbeeld is The Hague Security Delta. Dit is het grootste veiligheidscluster in Europa waar meer dan 400 bedrijven en instituten deel van uitmaken. Op dit moment zijn ruim 240 internationale organisaties en 250 multinationals gevestigd in Den Haag en wonen er ruim 50.000 expats met 100 nationaliteiten. Internationale bedrijven zoals Shell, Siemens, Huawei en APM Terminals hebben zich in de politieke hoofdstad gevestigd, omdat Den Haag het centrum is voor lobby activiteiten en internationale relaties.

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com