news

Den Haag & Siemens gaan samenwerken

Den Haag is de eerste stad van Nederland die samen met Siemens gaat werken aan de duurzaamheid en werkgelegenheid in de stad. Door gedane analyses krijgt de gemeente inzicht in hoe technologie kan bijdragen aan een duurzamere hofstad.
,,Siemens gaat bestaande gegevens analyseren”, legt Louis Hueber, bestuursvoorlichter bij gemeente Den Haag uit. ,,Denk hierbij aan het milieu, het verkeer en de woonsituatie. Over een aantal maanden brengen zij een advies uit.” Den Haag wil graag in 2040 een klimaat-neutrale stad zijn en hoopt dat op deze manier te bereiken. ,,Aan de hand van het advies wordt duidelijk hoe wij techniek kunnen gebruiken om het doel van duurzame stad te bereiken.”

Verwacht wordt dat het advies gaat bijdragen aan de werkgelegenheid in de stad. ,,Er moeten bijvoorbeeld bepaalde voorzieningen gemaakt worden, denk hierbij aan zonnepanelen. Die moeten door mensen gemaakt worden”, aldus Hueber.

Siemensdenhaag

Moderne stad
In mei 2015 heeft Den Haag samen met partners in de stad het Smart City Den Haag programma opgestart. Dit programma onder leiding van wethouder Kenniseconomie Ingrid van Engelshoven, biedt ruimte aan partijen in de stad om nieuwe en slimme oplossingen voor een duurzame en moderne stad en nieuwe werkgelegenheid te ontwikkelen.

Bron: www.ad.nl

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com