news

Toekomstige wereldleiders in 2018 naar Den Haag

De hofstad heeft een internationaal congres binnengesleept. In 2018 is Den Haag gastheer van de conferentie One Young World. Toekomstige leiders van over de hele wereld bespreken hier wat ze kunnen doen aan onder meer armoede en klimaatverandering. Den Haag is als internationale stad van vrede en recht dé plek om een dergelijke dialoog aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden voor prangende wereldproblematiek.

OYW1

Een hoop blije gezichten en klinkende champagneglazen gisterenmiddag in De Boterwaag op de Grote Markt. Via een groot scherm maakte Kate Robertson, oprichter van One Young World, bekend dat het internationale congres in 2018 in de hofstad plaats heeft.

,,Den Haag deed een gepassioneerd voorstel,” zegt Robertson. ,,De stad trok daarmee, in combinatie met haar positie als internationale stad van Vrede en Recht, de aandacht van de selectiecommissie. Gefeliciteerd!” Met de toekenning laat Den Haag concurrerende steden Parijs en Belgrado achter zich.

Belangrijk
Het One Young World-congres staat te boek als de belangrijkste internationale top voor jonge leiders vanuit de hele wereld. Dit jaar heeft het congres in Bangkok plaats, volgend jaar in Bogota en in 2018 stappen dus zo’n 1500 hoogopgeleide jonge mensen uit tweehonderd verschillende landen in het vliegtuig naar Nederland. In het Haagse World Forum buigen ze zich over vraagstukken als rechtvaardigheid, vrede en milieu. De delegaties worden begeleid door wereldleiders als Desmond Tutu, Bill Clinton, Mary Robertson en Kofi Annan.

OYW2

Reinoud Clemens, Jorrit Weekenburg, Ludivine Berouard en Jennie Jouvenaar zijn de Nederlandse One Young World-ambassadeurs. Ze vertegenwoordigen onder meer Siemens, Unilever en McKinsey. Berouard: ,,Andere jaren ben ik bij de conferenties in Zürich, Dublin en Pittsburgh aanwezig geweest. Daar kwam ik er achter dat ook Den Haag – met haar internationale organisaties als Shell en McKinsey én de open-minded mensen – heel geschikt is voor de conferentie. Ik sprong zojuist een gat in de lucht toen ik het goede nieuwe hoorde.”

Intensief
Jennie Jouvenaar is projectmanager van One Young World The Hague. ,,We zijn heel intensief bezig geweest om iedereen er van te overtuigen dat de conferentie hiér plaats moet vinden. Fantastisch dat het is gelukt,” straalt ze. ,,Den Haag is als internationale stad van vrede en recht dé plek om een dergelijke dialoog aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden voor prangende wereldproblematiek. Grote kennisinstellingen en internationale bedrijven zitten hier gevestigd. En, ook niet onbelangrijk: vanwege de vrijheid van meningsuiting kunnen we hier alles bespreken.”

Wethouder Karsten Klein laat vlak na de bekendmaking weten de glimlach niet meer van zijn gezicht te krijgen. ,,Dit evenement past uitstekend bij Den Haag. Ik ben trots dat het gelukt is de conferentie binnen te halen.”One Young World vindt van 19 tot 22 september 2018 plaats in Den Haag.

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com