news

(Dutch) Koning noemt Den Haag in speech Verenigde Naties

Koning Willem-Alexander heeft maandagavond in zijn speech tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties Den Haag genoemd als stad waar vrede, recht en veiligheid worden bewaakt door tal van internationale organisaties.

De koning pleitte tijdens zijn toespraak voor een Nederlandse zetel in de Veiligheidsraad. “Wij zijn intens gemotiveerd om de gehele internationale gemeenschap in VN-verband te dienen als partner in vrede, gerechtigheid en ontwikkeling”, aldus de koning. Ook gaf hij aan trots te zijn op het Internationaal Strafhof in Den Haag en de ook in onze stad gevestigde Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens.

Koning Willy

Willem-Alexander besloot zijn speech met een verwijzing naar een eerdere uitspraak over Den Haag. “Twee jaar geleden was Secretaris-Generaal Ban Ki-moon bij de viering van het honderdjarig bestaan van het Vredepaleis in Den Haag. Hij zei toen: ‘Here in the Hague, you help sustain and expand the rule of law – you bring the rule of law to life.’ Die mooie woorden beschouwen wij niet als een simpel compliment, maar als een inspirerend appel. Een opdracht waaraan we in Den Haag, in New York en overal ter wereld, samen met U allen, invulling willen blijven geven.”

Kandidaat
De koning is de eerste Nederlandse vorst in het zeventigjarig bestaan van de VN die de Algemene Vergadering toespreekt. Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor een tijdelijke zetel in de Veiligheidsraad van de VN voor de periode 2017-2018.

Bron: denhaagfm.nl

more news

Investor Relations Netwerk Zuid-Holland van start

Rotterdam vormde afgelopen dinsdag letterlijk het toneel voor de lancering van het Investor Relations (IR) Netwerk Zuid-Holland. Zo'n 50 deelnemers volgden de informatiesessies o...

>> read more
ICCA Names The Hague to its Top 50 European Cities Rankings

The Hague has become one of the top 50 international congress destinations among European cities, according to the ranking of The International Congress and Convention Association ...

>> read more

CONTACT

Are you planning to establish your
business in WESTHOLLAND?

Please contact:
Reneé Hammersley
Marketing and Communications Officer

You can reach me on:
E: r.hammersley@westholland.nl
M: +316 24 75 66 56
T:
linkedin.com